20070116

η πηγή


-Είμαι τόσο τυχερή! Είναι σαν φθινόπωρο κι όμως είμαστε στα μέσα του Γενάρη. Δεν είναι καταπληκτικό?
-Πού την βλέπεις τη τύχη? Κοίτα ψηλά, τα φύλλα δεν έχουν πέσει ακόμα από τα δέντρα, μια σαύρα διέσχισε το δρόμο πριν λίγο ενώ κανονικά θα έπρεπε να κοιμάται αυτό τον καιρό, και αφού δεν κοιμάται θα πει ότι δεν θα έχει δυνάμεις ως το καλοκαίρι.. δεν έχει νερό το ποτάμι, δεν θα έχει νερό γενικά, πώς θα ζήσουμε? Καταστροφή.. ανώμαλα πράγματα…
Έλα, πάμε λίγο πιο ψηλά να δούμε την πηγή του ποταμού..
Αρχίσαμε να ανεβαίνουμε το μονοπάτι και την άκουγα να μονολογεί «Απίστευτο.. πρώτη φορά το βλέπω αυτό.. πού είναι το χιόνι? Πού είναι ο χειμώνας? Καταστροφή..»
-Κοίτα, βλέπεις αυτά τα βράχια? Εδώ είναι η πηγή, μόνο που δεν έχει νερό…δεν μπορούσες να πηδήξεις από τον ένα βράχο στον άλλο τέτοια εποχή και τώρα είναι εντελώς στεγνά όλα… αυτά τα δέντρα θα έπρεπε να λυγίζουν από το βάρος του χιονιού αυτό τον καιρό κι όμως…. είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει, πάει.. τα διαλύσαμε όλα, φτάσαμε στα όριά μας πια.. τέλος.
Μέχρι που χωρίσαμε μονολογούσε «Μα είναι δυνατόν? Έχει 10 βαθμούς!!! Τι να τα κάνουμε τα μουλάρια πια? Με καμήλες θα κάνουμε τις δουλειές στο βουνό μας..»
Για την καταστροφή που έρχεται, για την Άννα που αγαπάει τόσο το βουνό της.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αλλαγές στο καιρό θα είναι ραγδαίες, δυστυχώς :(

mario είπε...

οι αλλαγές γενικά είναι ραγδαίες σεξΠυρ...
καλή μέρα:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το συζητάμε εδώ και χρόνια και τώρα το βλέπουμε πιο ορατά πια να συμβαίνει. Μοιάζει με κύκνειο άσμα του καιρού, μοιάζει με τον επιθανάτιο ρόγχο της Γης.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα Μario μου είναι να έχουμε το χρόνο να τις αφομοιώνουμε, εγώ γενικά είμαι υπέρ των αλλαγών. Καλημέρα :)

demonia είπε...

Για τη Άννα,λοιπόν...Συμπάσχω.

Nature είπε...

Είναι τρομερό να βλέπεις έναν τόπο τόσο όμορφο να αλλάζει έτσι. Ακόμη πιο τρομερό είναι να βλέπεις πηγές να στερεύουν και ποτάμια να χάνονται. Μακάρι να μη συνεχιστούν όλα αυτά.

mario είπε...

Τρομακτικό. Αυτή η λέξη μου έρχεται στο μυαλό Δήμο.

Αφού είναι ραγδαίες πώς να βρεθεί ο χρόνος? Ότι μπορούμε κάνουμε σεξΠυρ.

demonia, όλη η ζωή μπροστά είναι:)

Μακάρι να μη συνεχιστούν nature.
Ίσως αν μιλήσουν όσοι ασχολούνται με αυτά, όσοι έχουν το βήμα και μπορούν να ακουστούν. Ίσως κάτι γίνει.

Καλή μέρα να έχουμε όλοι:)

Ανώνυμος είπε...

Χρόνος υπάρχει όχι μόνο να τις αφομοιώσουμε αλλά και να τις αποτρέψουμε. Πρέπει να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις όσο ραγδαίες και αν είναι. Το στοίχημα της ζωής, δεν είναι δικό μου :)