20070112

μικρή κίτρινη μπαλίτσα

Σπάνια χαμογελούν, χάσουν κερδίσουν έχουν την ίδια ακριβώς φάτσα, είναι ανέκφραστοι και τα μάτια τους ακολουθούν τη κίτρινη μπαλίτσα ασταμάτητα.
Μπορούν να μείνουν ώρες χωρίς νερό, κλείνουν τα κινητά τους μην τους ενοχλήσει κανείς και αν κάποια φορά βρεθούν με κάποιο σεβαστό ποσό στα χέρια τους, η χαρά κρατά λίγο.. τόσο όσο χρειάζεται για να το χάσουν πάλι.
Κάποιος είναι εδώ 6 ώρες και όταν πήγε η ώρα 9 και τελείωσε το παιχνίδι, ήταν η στιγμή που άκουσα τη φωνή του, «τελείωσε?» με ρώτησε και όταν του είπα ναι κατέβασε το κεφάλι, μάζεψε τα τσιγάρα του από τον πάγκο και έφυγε δίχως να πει καληνύχτα.
Δεν χαιρετούν… μερικές φορές νομίζω πως δεν με βλέπουν καν.. είμαι απλά η προέκταση της μηχανής.. αυτής που αγοράζει τα όνειρα και τις ελπίδες τους.
Αυτή η μικρή, κίτρινη μπαλίτσα τους υπνωτίζει, τους μαγεύει, τους απογοητεύει συνέχεια αλλά δεν την εγκαταλείπουν ποτέ.
Τους φοβάμαι λίγο.. αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς ακίνδυνοι.
Είναι σαν κάποιος να ζει έναν έρωτα τρελό και ξέρει από την αρχή πως δεν θα πάρει από τον έρωτά του ούτε μιας ματιάς χάδι… πόση δύναμη να έχει κάποιος τέτοιος?
Είναι ακίνδυνοι.

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Να πω την αλήθεια, ωραίο το post, αλλά η κίτρινη μπάλα; Δεν κατάλαβα, αν είναι αθλητικά πες μου γιατί είμαι σκράπας, άλλαξε χρώμα η μπάλα; Ή κοιμάμαι όρθιος τελείως;

mario είπε...

Το "κινο" είναι ένα τυχερό παιχνίδι.
Μια μικρή, κίτρινη μπαλίτσα τρέχει πάνω σε αριθμούς.. όποιος μαντέψει σε ποιους αριθμούς θα σταθεί κερδίζει.
Αυτή είναι η μάγισσα που σε μπέρδεψε Δήμο:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άρα μιλάμε για τζόγο. Καλά άσε μεγάλη πώρωση, τους έβλεπα όταν πήγαινα στις εκλογές περιοδία. Ούτε να με βρίσουν δε σήκωναν κεφάλι.

Person I. είπε...

Αρρωστημένα πράματα να χάνεις έξι ώρες απ' τη μέρα σου ακολουθώντας τα καμώματα μιας μικρής κίτρινης μπαλίτσας... Δεν δεν τα 'χω ούτε με το χρώμα της, ούτε με το μέγεθός της. Με την εξάρτηση που προκαλεί τα 'χω...

eryx-t είπε...

Ξέρεις, οι αδύναμοι άνθρωποι είναι συνήθως και οι πιο επικίνδυνοι. για τον εαυτό τους πρώτα, αλλά συχνά και για τους άλλους.
Απ' την άλλη όλοι μας λίγο πολύ ακολουθούμε κάποτε κίτρινες μπαλίτσες. Είτε το τσιγάρο είναι, είτε ένα πάθος, μια μανία, μια συνήθεια, ένα παιχνίδι, μια ακατάσχετη πάρλα, ένα τικ, ένα κάτι, οτιδήποτε. Σα να υπάρχουν καθρέφτες γύρω μας και αποφεύγουμε να κοιτάξουμε. Ενώ με μια κίτρινη μπαλίτσα ξεχνιόμαστε! Αν μάλιστα υπόσχεται και την ευτυχία...

mario είπε...

άσχημο πράγμα η εξάρτηση φτερό..:)

eryx-t, έτσι όπως τα λες είναι νομίζω. Με το καιρό άρχισα να βλέπω με συμπάθεια τις "εμμονές" κάθε είδους.

Καλή μέρα να έχουμε:)