20061223

τζόγος


Κάθε φορά που έχει μεγάλο τζακποτ το τζοκερ οι άνθρωποι παθαίνουν φρενίτιδα.
Ίσως είναι από τις πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση, ίσως πάλι να είναι η μανία για να γίνουν πλούσιοι, τα παραπάνω λεφτά που έχουν τώρα τις γιορτές ή αυτή η τάση για το τζόγο που τους κυριεύει κάθε γιορτή και σχόλη… πάντως μια λύσσα την διακρίνω παντού.
Ηλικιωμένοι κύριοι και κυρίες, άλλοι με μπαστουνάκια, άλλοι με τα δελτία προσεκτικά βαλμένα σε τσαντάκια από φαρμακείο, καλοντυμένες κοπέλες με τα παιδάκια τους, νεαροί συνήθως πολλοί μαζί, ζευγαράκια αγκαλιασμένα που σκέφτηκαν μήπως αυτή είναι η ώρα που θα χαμογελάσει η τύχη… όλοι στη σειρά για να πάρουν μέρος στο μεγάλο παιχνίδι.
Άλλοι αναλύουν συστήματα, άλλοι διαλέγουν αριθμούς, άλλοι παίζουν τις ημερομηνίες γενέθλιων, επετείων, άλλοι μου λένε να διαλέξω εγώ αντί για αυτούς, άλλοι πάλι απλά σημειώνουν.. όπου πάει το χέρι.
-«Πρέπει πάση θυσία να αφήνουμε ένα παραθυράκι ανοιχτό για την τύχη μας» λέει ο κυρ Γιάννης που έχει παίξει αμέτρητα δελτία από το πρωί.
-«Άνοιξε τώρα το παράθυρο να φύγει ο καπνός και βλέπουμε για την τύχη σου..» απαντά ο φίλος του ο κυρ Θανάσης συνεχίζοντας να συμπληρώνει τα δικά του.
Άνθρωποι.. με τα πάθη μας.

2 σχόλια:

Markos είπε...

Ανθρωποι με τα πάθη μας και με τις ελπίδες μας...
Και τα όνειρά μας :)
Καλό σου βράδυ.
Ευχομαι να είσαι η τυχερή !!!

mario είπε...

Χρόνια καλά Μάρκο:))
Ό,τι επιθυμείς!