20060506

ο αλβανός


Χτες ήμουν απόγευμα στην δουλειά, αυτό σημαίνει ότι είμαι στο πρακτορείο από τις 3 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ περίπου.
Η διαφορά ανάμεσα στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια είναι μεγάλη.
Πρώτα πρώτα το πρωί έχει λιγότερη δουλειά, το απόγευμα έχουν σχολάσει από τις δουλειές τους και έχουν χρόνο να παίξουν.
Επίσης το πρωί μαζεύονται άλλου είδους άνθρωποι, συνταξιούχοι, ταξιτζήδες, οι χτίστες από την οικοδομή απέναντι, νοικοκυρές που περνούν και θυμούνται την διαφήμιση με το μεγάλο τζακποτ…
Το απόγευμα έρχονται οι άλλοι, οι μεγαλύτεροι παίκτες, αυτοί που έχουν δεν έχουν θα ξοδέψουν κάποια χρήματα είτε για να γεμίσουν την τσέπη τους είτε το μυαλό τους.
Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν συγκεκριμένη ώρα, μάλλον άνεργοι αλλά με λεφτά, δεν έρχονται ποτέ μόνοι, η παρέα τους θα είναι 3 άτομα και πάνω.
Μιλώ για τους αλβανούς, αυτούς που πάντα όταν αναφέρεται ο ένας στον άλλον θα μιλήσουν στην γλώσσα τους, άσχετα αν πριν μισό λεπτό μου μιλούσαν με σχεδόν άπταιστα ελληνικά.
Κάποιοι από αυτούς είναι ψαρωμένοι και κάποιοι το ακριβώς αντίθετο.
Εμένα η δουλειά μου είναι να εξυπηρετώ όλους όσους διαλέγουν το δικό μας πρακτορείο να κυνηγήσουν την τύχη τους και αυτό κάνω
Είναι κάποιες φορές όμως που θέλω πάρα πολύ να πάρω τον καφέ και να τον πετάξω με δύναμη στο κεφάλι κάποιου μαζί με το φλυτζάνι.
Μπήκε χθες ο αλβανός, μεθυσμένος και ήθελε να παίξει 5 ευρώ και να κερδίσει 500… τώρα αν γίνεται, μην περιμένει.
Δεν έγινε τίποτε και βγάζει άλλα 5 να παίξει βρίζοντας ιερά και όσια.
Μερικοί πελάτες δυσανασχέτησαν και κανονικά θα έπρεπε να του είχα μιλήσει από εκείνη τη στιγμή, αλλά ήταν μεθυσμένος και ο τρελός είδε τον μεθυσμένο και φοβήθηκε…
Η συνέχεια είναι ένα θρίλερ, γιατί δεν ο τύπος δεν κέρδισε τίποτε και ποιος θα την πληρώσει?
Όταν είδα ότι αγρίεψε πολύ και οι φωνές του ήταν έντονες, τον φωνάζω κοντά και του λέω ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να φύγει, με κοιτάζει με ύφος σκληρού άντρα πολλά-βαρύ και μου λέει : «και ποια είσαι εσύ που θα μου πεις πότε θα φύγω και πότε όχι?»
«εγώ είμαι η υπεύθυνη του μαγαζιού και σου ζητάω να φύγεις τώρα» του λέω με όση ψυχραιμία μου είχε μείνει.
«να πας να γαμηθείς κι εσύ και το μαγαζί σου» μου λέει πολύ ευγενικά ο αλβανός και βγάζει άλλα 5 ευρώ να παίξει.
Για κάποιο παράξενο λόγο, δεν θύμωσα, ίσως επειδή ήταν τόσο λιώμα ή ίσως επειδή έμοιαζε τόσο ηλίθιος… δεν ξέρω.
Τον ξαναφωνάζω κοντά και του λέω ψιθυριστά : «Πρέπει να μην παίξεις άλλο, σου έχω ρίξει τόσες κατάρες που δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις ούτε σε χίλια χρόνια» και του χαμογελάω.
Ο αλβανός τινάζεται ( οι άνθρωποι που παίζουν τυχερά πιστεύουν πολύ σε γούρια, ατυχίες στο μάτι κλπ κλπ), μαζεύει τα πράγματά του και νομίζω ακόμα τρέχει.
Αντιμετωπίστηκε και αυτό, ως την επόμενη φορά… ψυχραιμία

9 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Λιγο ρατσιστικο γιατι θα μπορουσε να συμβει και σε τοσους Ελληναραδες που παιζουν καθημερινα.Σωστη παντως!!!

Marina είπε...

Τι λές βρέ παιδί μου! Είχα ακούσει για κατάρες και γούρια των ποδοσφαιρόφιλων αλλά δεν ήξερα ότι τα ίδια ισχύουν και στους στοιχηματίες..Πάλι καλά που την έκανε ωραία και καλά..

αερικο είπε...

Οσοι ασχολουνται με τα της τυχης εχουν τα γουρια και τις γρουσουζιες τους! :-))
Παρεπιπτοντως..καινουριο μπλογκ, παραλιγο να μην σε γνωρισω! :-)
Με τα skiagmata ti egineq patas kai den bgainei tipota...

mario είπε...

Πρεζα, καθόλου ρατσιστικό, είναι η αλήθεια.
Μαρίνα αν δεν έφευγε θα είχα σοβαρό πρόβλημα αλλά τι να κάνεις? κάθε δουλειά έχει τα δικά της προβλήματα.
καλημέρες πολλές

mario είπε...

αερικό έβγαλα την μαυρίλα από αυτό, δεν αντέχεται άλλο...όσο για το άλλο.. ολόκληρο το blogs.gr είναι υπο κατασκευή... αναμένουμε
φιλιά:))

annouko είπε...

Γεια σου Μario.
Εχεις να αντιμετωπίσεις μια ιδιαιτερη κατηγορία ανθρώπων, δεν το συζητώ, αλλά η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είναι συνυφασμένη με την εθνικότητα του.Όπως είπε και ο πρέζα tv είναι λίγο ρατσιστικό.Οποιασδήποτε εθνικότητας άνθρωπος θα μπορούσε να το κάνει αυτό.

mario είπε...

για να λες κι εσύ ότι κάτι ρατσιστικό βγαίνει από το γραπτό μου αννανία, θα πει ότι έτσι είναι αν και δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Για να πω την μάυρη αλήθεια πάντως, με ξενίζει και με προκαλεί όταν βλέπω αλβανούς να συμπεριφέρονται τόσο προκλητικά, περισότερο από όταν βλέπω έλληνες να φέρονται σαν γαιδούρια... ίσως αυτό να βγήκε σαν ρατσιστικό.
καλημέρες αννανια

Charlie Alexandra είπε...

είναι σαν να καλείς κάποιον σπίτι σου και να χέζει (excuse my french) στο σαλόνι. Από την άλλη, εγώ αυτή τη συμπεριφορά την κατανοώ για όλες τις ομάδες ανθρώπων- βλ.γυναίκες, ομοφυλόφιλοι, μετανάστες- έχουν υποστεί κατηγοριοποίηση και καταπίεση. Κάπου θα τα βγάλουν... δυστυχώς στο -όχι και τόσο φιλόξενο- σαλόνι μας. Καλό το ποστ. Τροφή για σκέψη

annouko είπε...

Mario είανι πολυ μεγάλο θέμα. Ειναι πάρα πολλα που δεν ξέρουμε για τον λαό της Αλβανίας,για τη ζωή τους εκεί και την ζωή τους εδώ. Εχουν τέτοιο φόβο και ανασφάλεια για την ζωή τους εδώ, έχουν τόση ανάγκη να ανήκουν εδώ.. Απλά δεν είναι σωστό να γενικεύουμε.Οι Ελληνες είναι ετσι, οι Αλβανοι είναι αλλιως..Είχες ενα παριστατικο με εναν μεθυσμένο τζογαδορο μπορεί και σκατανθρωπο ή εναν μεθυσμενο, απελπισμένο να βγάλει χρήματα.
Σε χαιρετώ!